Читај ми!

Убијен генерал у Бурундију, седморо ухапшених

Водећи бурундијски генерал и блиски сарадник председника Пјера Нкурунзизе убијен је у главном граду Бурундија Буџумбури у нападу из заседе на аутомобил у којем се налазио.

Убијени генерал Адолф Ншиминирама сматран је за де факто шефа унутрашње безбедности, па чак и за човека број два режима у Бурундију, јавља АФП, преноси Танјуг.

Возило у коме се налазио генерал је прво погођено двема ракетама, а онда засуто ватром из аутоматског оружја. Осим генерала, погинуо је и његов возач, саопштила је полиција.

До овог убиства је дошло само нешто више од недељу дана како је председник Нкурунзиза проглашен победником контроверзних избора, чиме је обезбедио трећи узастопни председнички мандат, упркос протесту опозиције и осудама из иностранства.

У вишемесечним протестима због кандидатуре Нкурунзизе, које је влада крваво угушила, погинуло је најмање 100 људи, а средином маја покушан је и државни удар, наводи француска агенција.

Засад нико није преузео одговорност за убиство генерала Ншимиримане, а полиција је саопштила да је у вези с овим нападом ухапшено седам особа.

Страхује се да би обнављање конфликата у Бурундију могло поново да активира насиље између етничких Хутуа и Тутсија и доведе до још једне катастрофе у централноафричкој области Великих језера.

У последњем грађанском рату у Бурундију, окончаном 2006. године, погинуло је најмање 300.000 људи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи