Читај ми!

Емирати, суђење због покушаја да се успостави "калифат"

У Уједињеним Арапским Емиратима судиће се 41 особи, по оптужби да су желели да сруше владу и установе "калифат" у стилу Исламске државе, саопштило је тужилаштво УАЕ.

Масовна суђења по оптужби за тероризам, као што је ово, реткост су у УАЕ. До сада УАЕ су углавном били поштеђени проблема са исламским милитантима, преноси Танјуг.

Међу осумњиченима има и грађана Емирата, али и странаца који заступају сунитску екстремистичку "такфири" идеологију.

Тужилаштво је навело да су осумњичени формирали ћелије за обучавање својих присталица у руковању оружјем и за израду експлозивних направа.

Истиче се да су осумњичени били у контакту са страним терористичким организацијама, које би им помогле да остваре своје циљеве.

УАЕ, који припадају коалицији која обавља ваздушне нападе на положаје Исламсе државе у Сирији, је прошлог месеца усвојила нове прописе, којима се предвиђају дуготрајне затворске, па чак и смртне казне за чланове "такфири" група.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи