Читај ми!

Талибани и даље негирају смрт лидера

Авганистански талибани објавили су саопштење у којем цитирају лидера озлоглашене бруталне побуњеничке групе "Хакани" Џалалудина Хаканија, у покушају да тако негирају вести о његовој смрти.

На сајту талибана, у саопштењу које је објављено, Хакани жали због смрти Муле Мохамеда Омара, лидера талибана. Смрт Омара екстремисти су потврдили прошле недеље, преноси Танјуг.

Талибани су за новог вођу прогласили Мулу Актара Мохамеда Мансура и јуче објавили његово обраћање јавности.

Последњих годину дана гласине о Хаканијевој смрти циркулишу али их талибани редовно негирају. Последња вест о томе, објављена у петак, наводи да је он погинуо на истоку Авганистана пре годину дана.

У јучерашњем саопштењу Мансура наводи се да те тврдње немају никаквог основа. Истиче се да је Хакани већ дуго благословен добрим здрављем и да у последње време није имао здравствених проблема.

Хаканијевог сина Сираџудина талибани су изабрали за Мансуровог заменика, што аналитичари тумаче као њихов покушај да обезбеде стални прилив средстава од Хаканијевих богатих присталица.

Хаканијева група се сматра једном од најопакијих милитантних организација у Авганистану. Одговорна је за сложене и добро испланиране нападе који често укључују велики број бомбаша - самоубица и резултују великим бројем жртава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи