Самоубилачки напад у Турској, погинула два војника

Курдски побуњеници су се рано јутрос залетели пољопривредним возилом пуним експлозива у станицу војне полиције на истоку Турске, при чему су погинула два, а повређено 24 турска војника, саопштиле су локалне власти.

Милитанти Радничке партије Курдистана (ПКК) су употребили чак две тоне експлозива у нападу на станицу војне полиције на аутопуту у близини града Догубајазит у провинцији Агри, у близини турске границе са Ираном, пренела је агенција АП.

Експлозија је значајно оштетила зграду војне полиције, а повређени војници су превезени у болницу, након чега више ништа није објављено о њиховом стању, преноси Танјуг.

У Турској се последњих недељу дана разбуктало насиље између турских власти и Курда, које прети да оконча крхки мировни процес покренут 2012. године.

Турске власти готово свакодневно врше ваздушне нападе на положаје ПКК на северу Ирака, док курдски побуњеници нападају положаје турских безбедносних снага. У том насиљу су досад погинуле најмање 24 особе, већином војници.

Турска државна агенција Анадолија је јуче јавила да је у ваздушним нападима на циљеве ПКК на северу Ирака погинуло око 260 побуњеника.

ПКК није ништа саопштио, али су курдски активисти навели да је у тим нападима уништено најмање шест кућа у граду Заргел, при чему је погинуло осам, а повређено 12 цивила.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи