Читај ми!

Поплаве у Мјанмару, 27 мртвих

Најмање 27 људи је погинуло у поплавама изазваним монсунским кишама у Мјанмару, саопштили су мјанмарски званичници. Око 150.000 кућа и поља је уништено, а многи људи остали су одсечени у забаченим селима, што отежава напоре спасилачких екипа.

"Већи део земље је поплављен", рекао је један од челника министарства за социјална питања који није желео да буде именован, прецизирајући да су све, осим једне од 14 провинција и регија у Мјанмару погођене поплавама, јавио је АФП.

Међу најтеже погођенима је западна држава Ракин, где се више од 7.000 људи налази у камповима у 23 манастира у граду Мињабару, којима је хитно потребна вода за пиће, преноси Танјуг.

Изасланик Уједињених нација за Мјанмар изразио је озбиљну забринутост због поплава, истакавши да су тимови за процену послати у најтеже погођена подручја како би се утврдили приоритети у пружању хуманитарне помоћи.

Мјанмар сваке године погађају монсунске кише, које су значајне за пољопривреду, али у комбинацији са честим циклонима могу се показати као смртоносне, а прате их клизишта и поплаве.

Циклон Наргис, који је разорио делту реке Иравади у Мјанмару у мају 2008, однео је близу 140.000 живота.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи