Читај ми!

Број на олупини авиона одговара "боингу 777" са лета МХ-370

Званични предстaвник малезијског аеротранспорта саопштио је да део броја на пронађеном комаду олупине у Индијском океану, код острва Реунион, потиче са несталог "боинга 777" на лету МХ-370.

Заменик министра транспорта Абдул Азиз Каправи рекао је за АФП да су га о томе званично обавестили из компаније "Малезија ерлајнз", преноси Танјуг.

Да је то вероватно, рекао је јутрос и директор аустралијског Завода за безбедност саобраћаја и шеф тима за претраживање Мартин Долан, додајући да ће пронађени део крила бити послат у Француску на анализу.

Део олупине је нађен у среду на острву Реунион у Индијском океану. Пронашао га је чистач плаже, након чега су истражитељи похрлили ка острву.

Абдул Азиз Каправи раније је рекао да је готово сигуран да део олупине, пронађен на обали острва Реинион, припада несталом авиону.

И један амерички званичник потврдио је да пронађена ивица крила вероватно припада несталом авиону.

Авион на лету МХ-370, који је путовао од Куала Лумпура за Пекинг са 239 путника и чланова посаде, нестао је ноћу изнад Јужног кинеског мора, пошто је необјашњиво скренуо са зацртане руте према северу.

Власти верују да је он пао изнад Индијског океана, али до сада нису били пронађени никакви физички докази.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи