Читај ми!

Клинтонова за укидање трговинског ембарга Куби

Демократска кандидаткиња у трци за председника САД Хилари Клинтон апеловаће на Конгрес САД да укине трговински ембарго који је Куби наметнут 1962, најављено је из њеног предизборног штаба.

Хилари Клинтон је свој став изнела и у књизи "Hard choices" 2014, а заступање овакве политике у складу је са политиком садашњег председника Барака Обаме који је обновио дипломатске односе са Хаваном и позвао на нормализацију трговинских односа, jaвља Бета.

Трговински ембарго, уведен пре 53 године, спорно је питање на којем инсистира Хавана.

Међу спорним питањима су и потраживања за економске репарације и захтев САД да Куба унапреди стање људских права и демократије.

Како наводи АП, став Хилари Клинтон опречан је ставовима које заступају републикански кандидати у трци за председника Марко Рубио и Џеб Буш, и то у тренутку када су млади Американци кубанског порекла на Флориди мање строги по том питању.

Ипак, мало је извесно да ће амерички Конгрес, где већину чине републиканци, одобрити промене које предлаже Хилари Клинтон у политици према Куби.

Неколико републиканских председничких кандидата поручило је да ће поништити промене у политици САД према Куби које је одобрио Обама.

Већина Американаца подржава нормализацију односа са Кубом.

У истраживању спроведеном од 14. до 20. јула, око 73 одсто испитаника рекло је да подржава успостављање дипломатских односа са Кубом, а 72 одсто се залаже за укидање трговинског ембарга.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи