Читај ми!

Викиликс: САД шпијунирале и Јапан

Сједињене Америчке Државе су шпијунирале јапанске политичаре, функционере и компаније укључујући "Мицубиши", пише у докумнетима које је објавио "Викиликс".

Списак од најмање 35 "мета" постављених на сајту указује да је Национална безбедносна агенција (НСА) шпијунирала јапанске компаније, владине функционере, министре и више саветнике најмање од времена прве администрације актуелног премијера Шинза Абеа која је била на власти од септембра 2006.године до септембра 2007.године, јавља Танјуг.

На сајту Викиликса су објављена четири извештаја НСА означена "строго поверљиво" која откривају интерне разговоре у Јапану о међународној трговини и политици према климатским променама, преноси АП.

На једном од извештаја стоји белешка која указује да је тај извештај достављен Аустралији, Великој Британији и Новом Зеланду.

Викиликс је, такође, поставио на сајту списак НСА који се односи на 35 "мета" телефонског пресретања, укључујући јапански кабинет, функционере Банке Јапана, бројеве Министарства финансија и трговине и одељења за фосилна горива у "Мицубишију".

Јапанска влада засада није реаговала на ове наводе. Викиликс је већ објавио сличне извештаје о америчком шпијунирању Немачке, Француске и Бразила.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи