Читај ми!

Бомбашки напад на базену у Ираку

Најмање 12 људи је погинуло у нападу два бомбаша-самоубица на један базен препун људи на северу Ирака, саопштили су локални званичници.

У нападу у граду Туз Курмату, око 175 километара северно од Багдада, рањено је 45 људи, а већина жртава су шиити из етничке заједнице Туркмена, преноси Танјуг.

Градоначелник Туз Курмата, Али ел Хуасаини и два извора из полиције су рекли да је један бомбаш-самоубица активирао прслук са експлозивом у базену где је на десетине мушкараца и деце пливало на високој летњој температури.

Други бомбаш је активирао експлозив на мотоциклу на уласку у базен, док су полиција и спасилачки тимови евакуисали преживеле, рекли су званичници.

Полицијски и болнички извори наводе да би биланс жртава могао да се повећа, јер су многи од рањених у критичном стању.

За сада нико није преузео одговорност за напад, али су екстремисти Исламске државе недавно покренули серију бомбашких напада у Багдаду и другим ирачким провинцијама, укључујући велики напад почетком овог месеца у провиницији Дијала, у коме је погинуло више од 100 људи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи