Читај ми!

Петодневно примирје у Јемену од понедељка

Коалиционе снаге предвођене Саудијском Арабијом, које од марта бомбардују положаје шиитских побуњеника у Јемену, прогласиле су једнострано петодневно примирје од понедељка, у циљу достављања хуманитарне помоћи.

Биланс жртава данашњег ваздушног удара коалиционих снага у граду Тазу у централном делу Јемена, попео се на 80, док је најмање 150 људи рањено.

Прекид ватре ступиће на снагу од недеље у поноћ, наводи се у саопштењу коалиције, која задржава право да одговори на "војну активност или кретање" побуњеника.

Одлука о прекиду ватре, донета је на захтев јеменског председника Абд Рабуа Мансура Хадија, који је, као и већи део његове владе, уточиште потражио у саудијској престоници Ријаду, јавила је СПА.

Хади, чије су присталице успеле да поврате контролу над већим делом јужне луке Јемен од Хута након четири месеца борби, тражио је примирје ради дистрибуирања "максималне количине хуманитарне и медицинске помоћи".

Два претходна прекида ватре, у чијем су посредовању учествовале Уједињене нације, нису се одржала, навео је АФП.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи