Читај ми!

Медведев упозорава Украјину да не доживи судбину Југославије

Украјинску кризу могу да реше само Украјинци и од њих зависи да ли ће ту земљу задесити тужна судбина Југославије, изјавио је руски премијер Дмитриј Медведев.

Дмитриј Медведев је оценио да је украјинска криза исконструисана, а да су за то одговорни бивши и садашњи лидери Украјине – бивши зато што нису успоставили ред и поредак, а други зато што су дозволили избијање грађанског рата, преноси Танјуг.

Осим тога, додаје Медведев, украјинску кризу могу да реше само Украјинци у Украјини, ни Русија, ни Европска унија, ни САД.

Опстанак Украјине, како је истакао, зависи од мудрости, стрпљења, такта и спремности да се постигне компромис у преговорима између свих доносилаца одлука у Украјини – како власти у Кијеву тако и политичких снага на југоистоку земље.

"Само тада ће у Украјини доћи мир. Вероватно је то и најважније, јер ако не буде тако, бићемо сведоци једног врло жалосног процеса. Он је већ сада жалостан, али би могао да поприми веома драматичне размере", упозорава Медведев.

У том контексту он је поменуо бившу Југославију, наводећи да већина младих Руса данас тешко да зна да је на мапи Европе некад постојала таква земља.

"Био је то тежак, болан и, нажалост, нимало мирољубив процес", рекао је Медведев у интервјуу Словеначкој радио-телевизији уочи посете Љубљани.

Он је додао да је поштовање међународних обавеза и опште прихваћених међународних правила императив, али да тај приступ мора да важи за све земље и све ситуације.

"Помињем Југославију само зато што се надам да једног дана нећемо морати да се сетимо да је некад постојала држава по имену Украјина, као што је данас случај са Југославијом", навео је Медведев између осталог у интервјуу објављеном на сајту руске владе.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи