Читај ми!

Вођа руских неонациста осуђен на доживотни затвор

Иља Горјачев, вођа руске екстремистичке неонацистичке групе, осуђен је у Москви на доживотну казну затвора зато што је наредио пет бруталних убистава, међу којима и истакнутог борца за људска права. Горјачев се у Србији крио до изручења 2013.

Порота је раније овог месеца прогласила кривим 33-годишњег Горјачева за наређивање пет убистава, оснивање и вођење екстремистичке групе и илегално поседовање ватреног оружја, преноси Бета.

Московски суд је навео да смртна казна одражава "изузетну опасност оптуженог по друштво".

Горјачев, који је негирао кривицу, крио се у Србији до изручења 2013. године.

Међу његовим жртвама је адвокат Станислав Маркелов, који је после конференције за новинаре 2009. убијен пошто је уложио жалбу на рано пуштање на слободу руског војника који је убио једну Чеченку.

У нападу је убијена и новинарка Анастасија Бабурова, која је ходала заједно с Маркеловом.

Члан Горјачовљеве групе осуђен је на доживнотну казну затвора због тог убиства.

Агенција Асошијетед прес оцењује да се низ суђења неонацистима види као покушај Кремља да смањи ксенофобију, која је све присутнија у Русији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи