Читај ми!

Џерманвингс, сахрањени неидентификовани остаци жртава

Неидентификовани остаци 150 жртава несреће авиона немачке компаније "Џерманвингс" који се у марту срушио у француским Алпима, сахрањени су ноћас. Око 500 људи присуствује комеморацији у част жртава.

"Сахрана је обављена дискретно, на гробљу у Л Вернеу", рекао је Бернар Бартолини, градоначелник Прад-от-Блоа, једне од алпских заједница која је била погођена авионском трагедијом.

Око 500 људи присуствује церемонији у част жртава, међу којима је 72-оје немачких и 50 шпанских држављана.

Свих 150 људи у удесу авиона је погинуло на лицу места када је копилот Андреас Лубиц намерно срушио летелицу на планину.

Градоначелник Л Вернеа, где се одржава церемонија, рекао је да су неидентификовани остаци настрадалих сахрањену у масовну гробницу.

"За породице жртава ово је друга сахрана, јер су они већ сахранили остатке својих вољених који су могли бити идентификовани уз ДНК анализу", рекао је Франсоа Балик за АФП.

Балик је нагласио да није било другачијег решења него да се неидентификовани остаци сахране у масовној гробници, додавши да ће то бити ужасно за породице".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи