Читај ми!

Сестра Ким Џонг Уна задужена за пропаганду

Млађа сестра севернокорејског вође Ким Џонг Уна постављена је на високу функцију у пропагандном апарату, где ће радити на јачању братовљевог култа личности, пише лондонски "Гардијан", позивајући се на изворе блиске режиму у Пјонгјангу.

Ким Јо Џонг недавно је постављена за заменика директора одељења за пропаганду и агитацију при Радничкој партији Северне Кореје, одговорну за, како се наводи, "подршку у консолидацији власти Ким Џонг Уна", кроз примену пројеката "идолизације", објавио је лондонски дневник на кога се позива Танјуг.

Сестра севернокорејског лидера заменила је на функцији ветерана државне пропаганде Ким Ки Нама, који је био у служби владајуће динстије још од 60-тих година прошлог века, а на челу партијског пропагандног апарата још од 1989. године.

Према изворима Гардијана, управо су позне године 89-годишњег Ким Ки Нама биле разлог за његово деградирање на претежно церемонијалну функцију "саветника".

Спекулације о томе да Ким Ки Нам губи утицај први пут су се појавиле у априлу, када се на седници Врховне народне Скупштине појавио у публици, а не на подијуму.

Што се тиче сестре севернокорејског владара, о којој Гардијан већ поставља питање "да ли ће постати најмоћнија жена у земљи?"

О њој нема много биографских података, баш као и о осталим члановима владајуће породице.

Претпоставља се да има 27 или 28 година и говорило се да се раније ове године удала за Чое Сонга, сина секретара партије Чое Рјонг Хаеа. Од 2011. године, када је присуствовала сахрани оца Ким Џонг Ила, није се много појављивала у јавности.

Према једном извору, лидер Ким Џонг Ун директно је утицао на постављање сестре на важну функцију, што говори да он у њу има потпуно поверење, али говори и то да је постављање рођене сестре знак да вођа има "мањак поверења у партијске кадрове, који га окружују".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи