Читај ми!

Хапшења због тероризма на истоку Кине

Кинеске власти у источном приморском граду Венџу, ухапсиле су двојицу осумњичених терориста, који су оптужени да су део локалне криминалне групе, пренели су кинески државни медији.

Полиција је запленила експлозив и ножеве, као и друге врсте оружја, наводи се у извештају објављеном на блогу Централне телевизије. У извештају се истиче да је истрага о том случају у току, преноси Танјуг.

Провинцијски, градски и окружни званичници формирали су радну групу која се бави овим случајем. За сада не наводе идентитет осумњичених нити одакле су, преноси Ројтерс.

У протекле две године Кина је забележила читав низ насилних напада бомбама и ножевима, нарочито у западном региону Сјинђијанг, где живи ујгурска мањина. Већину становништва чине муслимани.

За многе од ових напада Пекинг је оптужио исламске милитантне активисте који покушавају да оформе сопствену државу под називом Источни Туркестан.

Борци за људска права и групе у егзилу кажу да је репресивна политика саме Кине погоршала нереде, што Пекинг енергично пориче.

Прошле недеље кинеска влада саопштила је да је полиција у североисточном граду Шенјанг убила тројицу ујугруских милитантних активиста који су, са ножевима у рукама, позивали на исламски свети рат.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи