Читај ми!

Ирак, бомбашки напад у трговачкој улици

Најмање 18 људи је погинуло, а 30 рањено у експлозији аутомобила-бомбе у једној претежно шиитској четврти ирачке престонице.

Напад, који се догодио у трговачкој улици препуној људи у западној четврти Баја, најновији је у серији смртоносних напада у Багдаду за мање од једне седмице.

Дан раније, најмање 30 људи је погинуло у експлозијама два аутомобила-бомбе и нападима на полицију, јавио је АФП, преноси Танјуг.

У експлозији аутомобила-бомбе у источној четврти Багдада, Ел Џадиди, претежно насељеној шиитима, која је била најчешће мета оваквих напада протеклих година, погинуло је 19, а рањено 43 људи, док је у сличном нападу у јужној четврти Зафаранија, погинуло четири, а рањено 10 људи.

Екстремистичка група Исламска држава преузела је одговорност за оба напада, наводећи да су им мета били припадници шиитске милиције, што је тврдња коју та група често износи, иако су жртве већином цивили.

У великом самоубилачком бомбашком нападу, у коме је коришћен аутомобил-бомба, у петак, у граду Кан Бани Саду, северно од Багдада, погинуло је на десетине људи, а одговорност за овај напад преузела је, такође, ИС, навела је француска агенција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи