Читај ми!

Турци након вишечасовне блокаде поново на Твитеру

Корисници "Твитера" у Турској поново могу да приступе својим налозима, после вишечасовне блокаде.

Блокада Твитера уследила је након одлуке суда којом се забрањујује дистрибуирање слика самоубилачког бомбашког напада у Суручу у свим штампаним, видео и онлајн медијима, рекао један турски званичник, преноси Танјуг.

"Обавестили смо Твитер о 107 УРЛ адреса које морају да буду уклоњене у складу са одлуком суда", рекао је неименовани турски званичник за АФП, додајући да је Твитер блокирао те адресе након разговора са владом.

Корисници Твитера у Турској пријавили су проблеме у приступу тој друштвеној мрежи, након одлуке суда.

До 16 сати по локалном времену нормалан приступ мрежи је успостављен.

Турске власти су саопштиле да никаква формална забрана није уведена на коришћење Твитера, на коме су постављене многе слике напада.

Блокада је, према речима неименованог званичника, била ствар "техничке природе".

У експлозији у Суручу, за коју турске власти имају доказе да су одговорни бомбаши самоубице Исламске државе, у понедељак су погинуле најмање 32 особе, а око 100 је рањено, саопштило је турско Министарство унутрашњих послова.

Турска влада је блокирала Твитер и Јутјуб у марту 2014. када је посредством њих дистрибуиран аудио-снимак, којим се садашњи шеф државе Реџеп Тајип Ердоган, тада премијер, и његов унутрашњи круг сарадника, доводе у везу са корупционашким скандалом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи