Читај ми!

Италија запленила имовину мафије вредну две милијарде евра

Италијанска полиција запленила је имовину у вредности од око две милијарде евра, која припада организованој криминалној групи Ндрангета.

У последњем обрачуну полиције са мафијом, заплењена је имовина групе Ндрангета, која контролише већину трговине кокаина у Европи, укључујући и више од 1.500 кладионица, 82 онлајн сајта за коцкање, скоро 60 компанија и другу имовину, наводи се данас у саопштењу полиције, преноси Танјуг.

Тужилаштво је издало налог за хапшење 28 особа које су осумњичене за вођење коцкарница, а за још 23 особе је изречен кућни притвор или је тражено да се јаве полицији, преноси АФП.

Мафијашка група је прала огромну количину "прљавог" новца користећи налоге за играње игрица, чега су неки власници били, а неки нису били свесни, наводи се у саопштењу полиције.

"Они су заобишли законе који регулишу тај сектор, стварали велике профите да би тај новац поново уложили за развој нових компанија и добијање дозвола за ширење посла", додаје се у саопштењу.

У иностранству је било седиште 11 компанија и то у Аустрији, Малти, Румунији и Шпанији.

Италијански министар унутрашњих послова Анђелино Алфано описао је операцију у округу Ређо ди Калабрија као "озбиљан ударац Ндрангети".

Пре две недеље, италијанске власти су заплениле робу сицилијанске мафијашке породице у вредности од 1.6 милијарде евра, која укључује 33 компаније, стотине кућа, вила и зграда, 80 банковних рачуна, 40 полиси осигурања и више од 40 возила.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи