Чешка, двоје мртвих у судару воза и камиона

Две особе су погинуле, а 13 је повређено, међу њима троје у животној опасности, у судару брзог воза и камиона на истоку Чешке. Ухапшен возач камиона.

Чешка полиција ухапсила је шофера пољског камиона који је јутрос изазвао судар са брзим возом "пендолино" у коме су погинула два човека, пошто је покушао да пређе железнички прелаз у тренутку када се спуштала рампа. Судар се догодио у месту Студенка на истоку Чешке, преноси Бета.

"Возач је ухапшен. Требало би да остане у затвору", саопштио је министар унутрашњих послова Милан Хованец који је заједно са премијером Бохуславом Соботком и министрима саобраћаја и здравља дошао у Студенку.

Возач је побегао и оставио камион на железничком прелазу када је видео да се спустила рампа на другој страни и да ће у камион ударити воз пендолино који се приближавао брзином од 160 километара на сат.

У судару у коме је воз гурао пред собом након ударца камион 300 метара и потпуно га демолирао а успео да се заустави тек два километра од места несреће погинула су двојица од 170 путника воза.

Повређено је 13 путника, међу њима је троје у животној опасности, двоје са тешким повредама, док се код осталих ради о лакшим повредама, саопштио је портпарол регионалне спасилачке службе Лукаш Хумпл.

Тешко је повређен машиновођа "пендолина" а први вагон композиције је потпуно демолиран, јављају чешки медији.

Портпарол Управе железничких пруга Јакуб Птачински рекао је да је несрећа могла да се избегне да возач није побегао.

"Са снимка камера види се да је камион ушао на прелаз у тренутку када је светлелоцрвено светло а рампе се спуштале. Камион је остао заробљен на прелазу а возачје побегао. За сада не знамо колико је био удаљен од прелаза воз. Да је возач наставио даље и ударио у рампу, возови би се аутоматски зауставили", рекао је Птачински.

У месту Студенка, али на железничкој станици 2008. одиграла се једна однајвећих железничких несрећа у Чешкој када су на железничкој станици пред брзи воз из Кракова за Беч срушио део моста у ремонту а у тој несрећи погинуло је осморо људи, док је 95 повређено.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи