Читај ми!

Хапшење због планирања напада у Италији

Двојица држављана Туниса и Пакистана ухапшена због сумње да су планирала напад у Италији и да су, у знак подршке џихадистима, објављивали претеће поруке на интеренету. Хапшења због џихадизма и у Шпанији.

Осумњичени су ухапшени у граду Бреша, који се налази у близини Милана, саопштила је италијанска полиција, преноси Танјуг.

Тунишанин, стар 35 година, на свом Твитер налогу објављивао је, како се наводи, претеће поруке са потписом Исламске државе, а у позадини су приказане познате локације попут римског Колосеума и катедрале у Милану, а преноси Ројтерс.

У саопштењу се најављује да ће полиција детаље о овом случају саопштити на данашњој конференцији за новинаре.

Италијанске безбедносне снаге су пре неколико месеци подигле ниво опрезности због опасности од напада на амбасаде, синагоге, цркве, Ватикан и друга места на којима се окупљају туристи у Италији.

У међувремену, у Шпанији је ухапшена једна особа због регрутовања нових џихадиста и ширења пропаганде Исламске државе. Мушкарац стар 29 година осумњичен је за врбовање и слање младих жена и девојака у Сирију и Ирак.

Осумњичени, родом из Мелиле - шпанске енклаве са севера Африке, приведен је у оквиру полицијске акције шпанске полиције и мароканских власти.

Шпанска полиција је 7. јула на Канарским острвима ухапсила жену оптужену за регрутовање девојака да се придруже редовима Исламске државе на Блиском истоку, саопштило је Министарство спољних послова те земље.

Од почетка године, Шпанија је ухапсила 49 особа због сумње да су повезане са милитантним активностима џихадиста.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи