Читај ми!

Убијен лидер огранка Ал Каиде у Сирији

Кључна фигура опасног огранка Ал Каиде, Мухсин ел Фадли, убијен је у Сирији, у нападу коалиционих снага предвођених САД, саопштио је Пентагон.

Ел Фадли је погинуо 8. јула у нападу из ваздуха на возило којим је он путовао, код града Сармада у Сирији, рекао је портпарол Пентагона Џеф Дејвис, а пренела агенција АП.

Дејвис је додао како је Ал-Фадли био "један од тек неколико поверљивих вођа Ал Каиде који је унапред добио информацију о плану напада у САД 11. септембра 2001", преноси Танјуг.

Портпарол Пентагона није изнео више података од нападу у којем је погинуо лидер огранка Ал Каиде, па се не зна да ли је напад извршен дроном или летелицом којом је управљао пилот.

Ел Фадли је био вођа групе Хорасан, која је окупљала оперативце Ал Каиде послате из Пакистана у Сирију да осмишљавају нападе на мете на Западу.

Амерички званичници наводе да је група Хорасан званично део екстремистичке организације Ел Нусра фронт, сиријског огранка Ал Каиде.

Амерички Стејт департмент је нудио награду од седам милиона долара за информације које би водиле до хапшења или смрти Ел Фадлија, који је раније живео у Ирану.

Прошле јесени се појавила информација да је Ел Фадли убијен, која се показала као лажна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи