Читај ми!

Горбачов: Неопходно поверење између Русије и Немачке

Бивши совјетски лидер Михаил Горбачов апеловао је на званичну Москву и Берлин да "поново успоставе међусобно поверење" у време великих тензија изазваних украјинском кризом.

Бивши совјетски лидер Михаил Горбачов каже да га брине погоршање односа Русије са Западом, до чега је дошло готово 30 година након што га је амерички председник Роналд Реган позвао да заједно сруше Берлински зид и окончају поделе између Истока и Запада, преноси Танјуг.

"Оно што нас највише брине је однос између Немачке и Русије", истиче 84-годишњи бивши лидер СССР-а за руску агенцију Тас.

Горбачов, један од кључних играча заслужних за рушење Берлинског зида 1989. године, каже да су после Другог светског рата "сви мислили да Русија и Немачка не могу да сарађују, али да су две земље то успеле".

Додаје да би владе Русије и Немачке требало да покажу мудрост и одговорност и да поново успоставе поверење и дијалог и поручује да нема времена за губљење.

Дипломатски односи Русије и Запада су тренутно на најнижем нивоу још од Хладног рата, а због украјинске кризе су Европска унија и САД против Москве увели економске санкције, на шта је руска влада одговорила контрамерама.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи