Читај ми!

Немачка тражи од САД објашњење за наводе о шпијунирању

Немачко министарство спољних послова саопштило је да је од америчке владе тражило разјашњење последњих навода о шпијунирању које је објавио "Викиликс".

Викиликс је синоћ објавио документа за која се наводи да су сиже телефонског разговора из 2005. године, у којем је учестововао немачки министар спољних послова. Тај разговор су прислушкивали амерички обавештајци, преноси Бета.

Министарство спољних послова Немачке саопштило је да не може да потврди наводе Викиликса. Ако је истина да су разговори прислушкивани, то би било неприхватљиво шпијунирање партнера.

Недавни наводи у медијима о томе како су САД прислушкивале телефоне немачке владе поново су подстакли дипломатски спор Берлина и Вашингтона.

Овај дипломатски спор почео је пре две године, са извештајима да је телефон канцеларке Ангеле Меркел надзирала америчка Национална безбедносна агенција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи