Читај ми!

Адвокати: Интерпол је скинуо Јануковича са списка тражених

Бивши предсеник Украјине Виктор Јанукович више није на Интерполовом списку "тражених лица", саопштила је адвокатска канцеларија "Joseph Hage Aaronson", позивајући се на званични сајт Интерпола, објавио је Интерфакс.

"Црвена потерница Интерпола која је за председником Јануковичем расписана 12. јануара 2015. године више није на снази. Осим тога, земље чланице Интерпола су блокирале приступ ка Интерполовим подацима везаним за председника Јануковича", наведено је у саопштењу објављеном на сајту канцеларије.

Тако је интерпол одреаговао на одговарајуће обраћање адвокатске канцеларија "Joseph Hage Aaronson", у име Јануковича, које се заснивало на томе да су кривичне пријаве које је против бившег председника поднео "нови режим у Украјини" биле део "политичког прогона против њега".

Формулар о међународној потерници за бившим председником Украјине Виктором Јануковичем је нестао из базе података Генералног секретаријата Интерпола на сајту ове организације.

Министар унутрашњих послова Украјине Арсен Аваков је саопштио 12. јануара да је специјална комисија Интерпола донела одлуку о објављивану међународне потернице за Јануковичем, његовим сином Александром Јануковичем, бившим премијером Ноколом Азаровим и другим бившим високим функционерима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи