Читај ми!

Тунел испод Ламанша поново блокиран

Због штрајка запослених у француској компанији за поморски превоз "Мај фери Линк", тунел испод Ламанша поново је блокиран.

Штрајкачи су блокирали приступ улазном терминалу, због чега је превоз робе и путника који желе да пређу у Енглеску у застоју, јавља Танјуг.

Радници француске компаније у више наврата су протестовали због планова Евротунела, који управља линијом испод канала Ламанш, да прода два њихова трајекта данској компанији ДФДС.

Из Евротунела је саопштено да синдикат радника данас поново протестује, чиме је онемогућен приступ возилима на терминал.

У луци Кале било је немира током трајања штрајка радника. Неки од хиљада миграната распоређених око луке Кале покушали су да искористе штрајк, провале у паркирана возила и тако пређу у Британију.

Многи желе да уђу у Британију јер говоре енглески, имају породичне везе тамо или су уверени да имају боље шансе за запослење.

Француска и Британија су у почетком јула постигле договор да појачају напоре на обезбеђивању луке и тунела испод Ламанша у покушају заустављања илегалне миграције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи