Читај ми!

Кијев: Упркос повлачењу, проруски борци и даље нападају

Потпарол украјинске војске Јузеф Венскович рекао је да су снаге безбедности повукле своје оружје из Донбаса до потребне удаљености, према споразуму из Минска, додајући да проруски побуњеници и даље гранатирају положаје војске.

"Гранатирања су интезивирана иако су се наоружане јединице самопроглашених република Доњецк и Луганск повукле са линије контакта", истакао је Венскович, преноси Танјуг.

Доњецк и Луганск су 18. јула најавили почетак повлачења тенкова и оклопних возила, калибра до 100 милиметара, на раздаљину од најмане три километра од линије раздвајања.

Наоружање Доњецка остало је само северно од истоименог града и у Деблаљеву, на деловима контакт линије.

Луганск повлачи наоружање дуж целе контакт линије, укучујући подручје у близини насеља Шасти. Доњецк и Луганс су се одлучили на једностано повлачење наоружања, према спрозуму из Минска.

Тас наводи да је данас могућ и нови састанак контакт групе у Минску, за решавање проблема рата на истоку Украјине.

Упркос наставку сукоба и спорадичне размене ватре, ратоборне реторике сукобљених страна и одстуства директног дијалога између њих, на дневном реду ће по први пут бити питања која би заиста могла дати велики подстицај мировном процесу.

Стране су направиле највећи напредак у области повлачења оружја, калибра мањег од 100 милиметара.

То ће бити главна тема састанка, како је најавио представник Народне Републике Луганск Владислав Деинего.

Портпарол министарства одбране Народне Републике Доњецк Едуард Басурин најавио је да ће локалне милиције почети повлачење тенкова и оклопних возила са још три места на линији фронта.

Басурин је додао да ће повлачење пратити посматрачи из Организције за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) и Заједничког центра за контролу и координацију.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи