Читај ми!

Moсква поднела резолуцију о обарању малезијског авиона

Руски амбасадор у УН Виталиј Чуркин каже да је Москва у Савету безбедности УН представила свој нацрт резолуције о обарању малезијског авиона на лету МХ-17 изнад региона Донбаса у јулу прошле године.

Виталиј Чуркин наводи да је у току процес консултација, да ће саветовање о том нацрту резолуције бити одржано вечерас, пише Спутњик, а преноси Фонет.

Раније је Малезија поднела Савету безбедности свој предлог резолуције, који предвиђа оснивање међународног трибунала за истраживање те авионске несреће. 

Русија се том предлогу противи јер није у складу са нормама Уједињених нација.

"Чврсто сам уверен да у СБ треба да се бавимо својим послом. Једни воде истрагу, други, на пример новинари, пишу о свему. Ми пак треба да се придржавамо Повеље Уједињених нација, међународног права, Резолуције 2166, коју смо усвојили раније и на основу тога да делујемо онако како треба да делује СБ", рекао је Чуркин.

Руски амбасадор у УН је прецизирао да Савет безбедности не треба да се меша у ситуације попут трагедије малезијског авиона.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи