Читај ми!

Италијански држављани киднаповани у Либији

Четири Италијана киднапована су на западу Либије у близини комплекса нафтне и гасне компаније “Ени” у граду Мелитах, саопштило је Министарство спољних послова Италије.

Свих четворо отетих италијанских држављана запослени су у грађевинској фирми "Бонати", наводи се у саопштењу, које преноси АП.

До отмице је дошло синоћ, а чланови породица су током ноћи обавештени, рекао је министар иностраних послова Италије Паоло Ђентолини у Бриселу и додао да су ангажовани агенти како би истажили случај и околности под којима се догодила отмица. 

Италија је 15. фебруара затворила амбасаду у Либији и апеловала на своје грађане да напусте ту земљу јер није безбедна за странце, подсећа се у саопштењу италијанског министарства.

Либија је потонула у хаос, после свргавања Моамера Гадафија са власти, сада има два парламента и две владе које се боре за власт, као и мноштво наоружаних група које се боре за контролу нафтног богатства.

Странци се често узимају као таоци у Либији или за откуп или због хришћанске вере. Већина влада саветује своје грађане да избегавају путовања у Либију.

Стотине милиција у Либији боре се за власт и окружење безакоња омогућило је да процвета посао отмичарима и трговцима људима. Либија је место огромног окупљања очајничких миграната који желе да стигну до Европе.

Изасланик УН за Либију је у међувремену позвао исламистичку владу у Триполију да потпише мировни споразум којим би се успоставила влада националног јединства.

Чланови либијског парламента са седиштем у источном Тобруку и регионални лидери парафирали су споразум о јединству 11. јула у Мароку.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи