Читај ми!

Американци грешком убили авганистанске војнике

Четрнаест авганистанских војника погинуло је приликом ваздушног напада америчких снага на положаје талибана у провинцији Логар, јужно од Кабула, саопштили су авганистански званичници.

"Два америчка хеликоптера гађала су и погодила контролни пункт авганистанске војске", рекао је гувернер дистрикта Бараки Барак, Мухамед Рахим Амин.

Он је навео да талибанских побуњеника има у Бараки Бараку, али не у зони у којој се инцидент догодио, као и да се авганистанска застава вијорила на положају који је гађан, наводи Бета.

Амерички војни званичници у Авганистану рекли су агенцији Франс прес да су "упознати да се инцидент догодио" и да је "истрага у току".

Сличан "братоубилачки" напад, како наводи АФП, догодио се у истој авганистанској провинцији 2014. године.

Тада је у нападу снага НАТО-а у Авганистану "грешком" убијено пет авганистанских војника.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи