Читај ми!

Багдади забранио приказивање снимка дечака убице

Вођа екстремистичке Исламске државе Абу Бакр eл Багдади, наредио је да се обустави приказивање видео-снимка, првог такве врсте, на којем дечак, којег је регрутоваo ИД, одсеца главу заробљеном сиријском војнику, објавила је сиријска агенција АРА Њуз.

Багдади је, наводно, поручио да овакви снимци узнемиравају муслимане и могу да ужасну и преплаше децу, пише Раша тудеј, преноси Танјуг.

Међутим, неки коментатори с Блиског истока, кажу да се Багдадијева забрана односи само на аматерске снимке бруталности Исламске државе, које су борци начинили мобилнним телефонима.

ИД често приказује своје акције на друштвеним мрежама, али њени "званични" снимци погубљења су професионално уређени и монтирани, како би њихов ужасавајући ефекат био још упадљивији.

Багдадијева забрана доведена је у везу са снимком дечака који одсеца главу војнику, јер је упућена непосредно после његовог објављивања.

На снимку је показано дете у маскирној униформи, како држи људску главу и крвави нож. Пошто му је одрубио главу, дечак ју је положио на војниково тело, као што чине одрасли припадници Исламске државе, а затим се један екстремиста окреће ка камери и прети да ће та терористичка организација "преузети света места у Риму и Јерусалиму".

Убијеног сиријског војника заробили су екстермисти Исламске државе пошто су заузели древни град Палмиру, источно од града Хомса у истоименој провинцији, потврдио је директор Сиријске опсерваторије за људска права Рами Абдул Рахман, који је добио копију видео-снимка.

"Ово је први такав случај одсецања главе од стране једног детета", навео је Рахман.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи