Читај ми!

Калифорнија, киша помогла ватрогасцима да угасе пожаре

Ретка летња киша помогла је ватрогасцима да угасе готово 60 одсто шумских пожара који су протекла два дана харали Калифорнијом, при чему су запаљене десетине аутомобила на ауто-путу, а возачи су морали да беже да би спасли животе.

Киша и висока влага у ваздуху ублажили су пожаре у планинском превоју Кејџон Пас, 90 километара североисточно од Лос Анђелеса, главној путној артерији између јужне Калифорније и Лас Вегаса, јавила је агенција АФП, преноси Танјуг.

Ватра подстакнута јаким ветром је планула у петак поподне у близини ауто-пута, да би се проширила узбрдо и брзо захватила саобраћајницу пуну аутомобила, при чему су ватра, дим и пепео блокирали на стотине људи и онемогућили им пролаз.

У пожару је потпуно изгорело 20 возила, пре него што је ватра са ауто-пута кренула према оближњем насељу Болди Меса, где је изгорело седам кућа и уништена још 44 аутомобила.

Пожар је укупно похарао око 22 квадратна километра, а срећом је лакше повређено само двоје људи. Они су имали проблеме због удисања дима, али су одбили медицинску помоћ.

У Калифорнији влада јака суша, па су шумски пожари чести. Они понекад избијају поред ауто-путева, али се веома ретко дешава да пожар захвати аутомобиле.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи