Читај ми!

Сирија, коалиција лецима против Исламске државе

Авиони коалиције предвођене САД која бомбардује положаје Исламске државе у Сирији бацали су летке изнад Сирије с натписом да слобода ускоро долази на то подручје.

Поред натписа, на лецима се налазе цртежи мртвих џихадиста са заставом окренутом наопачке, саопштила је сиријска опозициона Опсерваторија за људска права, преноси Бета.

На лецима је приказано и како четворица бораца курдских снага, Јединица за заштиту народа (YPG), ходају улицом, а испод је на арапском написано: "Слобода ће доћи".

Борци YPG у последње време остварују напредак у борби са џихадистима на северу Сирије и приближили су се на само 50 километара северно од Раке.

Опсерваторија је на Твитеру објавила садржај летка који је добила од припадника сиријске опозиције.

Коалиција је и раније бацала летке из авиона, а на једном од њих је био приказан маскирани екстремиста Исламске државе како на пункту за регрутовање добровољаца гура људе у машину за млевење меса.

Исламска држава за сада није реаговала.

Исламисти су у петак спровели бомбашки напад код Багдада где је погинуло 115 и рањено 170 људи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи