Читај ми!

Десетине погинулих у гранатирању на југу Јемена

Шиитски побуњеници и њихови савезници неселективно су гађали подручје северно од града Адена, на југу Јемена, усмртивши најмање 45 људи, саопштили су медицински званичници.

На стотине људи побегло је из Дар Сада, северно од Адена, у јеку интензивног гранатирања, навели су званичници.

Најмање 45 људи, за које се верује да су цивили, погинули су у нападу, рекли су званичници који су инсистирали на анонимности, јер нису овлашћени да дају изјаве за медије, пренео је АП, наводи Танјуг.

Шиитски побуњеници се боре да сузбију офанзиву војске и локалних бораца, подржану ваздушним ударима коалиционих снага предвођених Саудијском Арабијом.

Прошле седмице, побуњеници су потиснути са аеродрома у Адену и из две главне градске четврти, након чега су најавили освету.

Аден је од марта поприште најинтензивнијих копнених борби у Јемену.

Саудијска Арабија, са својим коалиционим партнерима, покренула је 25. марта операцију "Одлучна олуја", како би одбранила владу јеменског председника Абд-Рабуа Мансура Хадија од напредовања шиитских побуњеника Хута.

Операција је прекинута 21. априла, да би дан касније започела друга под називом "Обнова наде", усмерена на политичке и мировне напоре.

Коалиција није, међутим, искључила могућност употребе силе у случају претњи и напредовања Хута унутар Јемена, а повремени вазушни удари и гранатирање су настављени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи