Курц: Европа мора да разговара о бољем обезбеђивању граница

Министар иностраних послова Аустрије Себастијан Курц критикује непостојећу солидарност унутар Европе по питању избеглица.

Себастијан Курц је, у изјави аустријском радију "Ое1" рекао да је у решавању проблема имиграната потребна "искрена дискусија о феномену бекства", преноси Танјуг.

"Неопходна је дискусија о томе како да се опходимо са притиском миграције", поручује Курц.

Према његовим речима, у Африци постоји огроман број људи који би радије живео у Европи, а истовремено ће се број становника тог континента до краја века повећати на четири милијарде, што је четири пута више него сада.

Услед ових чињеница, како наглашава, неопходно је да Европа разговара о бољем обезбеђивању граница, као и борби против кријумачара људи.

Уколико у Европи и даље не буде солидарности у опхођењу са таласом избеглица Аустрија ће, подвлачи Курц, морати да размисли зашто је атрактивнија од других земаља.

Министар је истовремено указао да ће број "признатих" избеглица у Аустрији расти са 10.000 на 30.000, а њихова интеграција биће огромна, али савладив изазов.

Међутим, ако број подносилаца молби за добијање азила, а актуелно се очекује да ће у овој години бити 70.000 захтева, настави да даље расте, биће потребна искрена дискусија, истиче Курц.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи