Читај ми!

Возила Хамаса експлодирала у Гази

Најмање четири експлозије потресле су рано јутрос град Газу, а на мети су била возила званичника исламистичких организација, укључујући Хамас и Исламски џихад. Рањене су две особе, а уништено шест возила.

Возила су била паркирана испред кућа локалних званичника у кварту Шеик Радван, преноси Танјуг.

Ниједна организација није одмах преузела одговорност али очевици су рекли да су видели заставу организације Исламска држава на месту експлозија, наводи Асошијетед прес.

Хамас је недавно повео жесток обрачун са присталицама Исламске државе на тој палестинској територији на обали Средоземног мора.

Полиција Хамаса и безбедносне снаге су јутрос затвориле место напада, а портпарол Министарства унутрашњих послова Ијад Албазам рекао је да се безбедносне снаге током протекле године боре с поновљеним покушајима напада разних милитантних елемената да ослабе безбедност цивила у Гази.

И раније је било експлозија аутомобила, а на мети је био Хамас. Та организација за инциденте криви Палестинску управу и милитанте повезане с Исламском државом.

Прошлог месеца Хамас је објавио видео снимке у којима затвореници признају да су деловали по наредби Палестинске управе, којом руководи палестински предсендик Махмуд Абас, вођа ривалског, секуларног Фатаха.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи