Читај ми!

Експлозија на Синају, погинуло троје деце и једна жена

Троје деце и једна жена су погинули у две одвојене експлозије на Синајском полуострву, где се египатске снаге боре против џихадиста Исламске државе, саопштиле су локалне власти.

У првом инциденту су двоје деце и жена погинули кад је на кућу у којој су живели, у граду Шеик Зувеид на северу Синајског полуострва, пала граната, а том приликом су такође тешко повређени једна жена и једна тинејџерка, пренела је агенција АФП.

Нешто касније је у граду Рафах, који се граничи са појасом Газе, експлодирала је нагазна мина намењења полицијским и војним возилима, при чему је погинуло петогодишње дете, а повређено је још троје деце и једна жена, преноси Танјуг.

Египатска влада је у среду покренула кампању ваздушних удара на положаје ИС након жестоког напада џихадиста на Шеик Зувеид, у којем су погинуле десетине људи.

Египатска војска је саопштила да је том приликом погинуло 17 војника и 100 џихадиста, али извори из локалних безбедносних снага и хитне помоћи истичу да је број погинулих војника најмање 70, док се међу џихадистима број жртава мери десетинама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи