Читај ми!

Нови напади Боко харама у Нигерији, 150 мртвих

Најмање 150 људи је убијено у новом нападу екстремиста Боко харама у села на североистоку Нигерије, кажу очевици.

Убијани су претежно дечаци и мушкарци док су се молили у џамијама, али и жене док су припремале храну код својих домова, преноси Танјуг.

На десетине екстремиста упало је у три удаљена села у нигеријској савезној држави Борно синоћ по локалном времену палећи куће у најкрвавијем пиру те екстремистичке групе од када је нигеријски председник Мухамаду Бухари дошао на власт у мају ове године.

Наоружани нападачи су убили најмање 97 сељана у селу Кукави најтеже погођеном месту екстремиста Боко харам, пренела је агенција АФП.

АП додаје да су сељани у селу Кукава били у неколико џамија и молили се.

Убили су углавном мушкарце, изјавио је сведок Абас Гава, а потврдио високи владин званичник, док су неки борци Боко харам провалили у домове и убијали жене и децу које су припремале вечеру.

АП наводи да је синоћни напад био "директива Исламске државе" да борци појачају нападе током трајања светог месеца Рамазана.

Дан раније екстремисти су напали село Мусарам и наредили мушкарцима да се одвоје од жена и онда отворили ватру по њима. Убијено је укупно 48 особа на лицу места, док је 17 успело да побегне пошто су задобили тешке повреде.

У понедељак, два бомбаша самоубице су дигли себе у ваздух у једном селу у непосредној близини Маидугурија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи