Читај ми!

Застој мотора узрок рушења авиона на Суматри

Узрок рушења старог војног индонежанског авиона на стамбену четврт Медана на Суматри, био је застој у раду мотора, на шта указује аномалија на елиси, саопштиле су данас ваздушне снаге. У несрећи је погинула 141 особа.

Маршал ваздухопловства Агус Суприатна указао је новинарима на чињеницу да је авион скренуо десно, након полетања и да је летео мањом од нормалне брзине, што такође указује на квар мотора, јавља АП, преноси Танјуг.

Убрзио после полетања, пре рушења, авион "херкулес Ц-130" ударио је у радио антену високу 35 метара, додао је Суприатна.

Потрага за телима је завршена у среду. У авиону је било 122 људи, али је било погинулих и на земљи. Портпарол Дви Бадарманто је рекао да су приземљнени и други авиони истог типа, због истраге, али није навео колоко авиона ће бити укључено у истрагу.

Авион је носио много више путника него што је војска први пут саопштила. У почетку је ваздухопловство тврдило да је било 12 чланова посаде, на авиону старом 51 годину, али путници нису помињани. Затим је број више пута повећаван што указује на збрку око тога како су се толики људи укрцали на авион, на путовање које прокрива неколико градова.

Авион тог типа се срушио и 2009. године, када је погинуло 100 људи, када је затражено повећање буџета за обнову застареле флоте.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи