Читај ми!

Русија спремна да врати бродове Украјини

Више од 20 украјинских ратних бродова, који су и даље стационирани на Криму, биће предати украјинској војсци када таква одлука буде донета, изјавио је неименовани извор у генералштабу руске морнарице.

"Чим мир буде успостављен, ми ћемо пребацити више од 20 украјинских бродова у неутралне воде како би их предали представницима украјинске морнарице", рекао је неименовани извор у генералштабу руске морнарице, пренео je ТАС.

Према његовим речима, украјински бродови су распоређени у базама руске Црноморске флоте, у потпуности су изоловани и не користе се у свакодневним активностима, а руска војска гарантује њихову безбедност, преноси Танјуг.

Украјина је већ примила 45 од 66 бродова и других пловила, појаснио је извор руске морнарице.

"На Криму је било 70 бродова и других пловила пре марта 2014. Неколико пловила је одвезено одатле одлуком украјинске војне агенције", навео је извор.

У априлу прошле године, руско министарство одбране је суспендовало предају украјинског оружја и војне опреме која је остављена на Криму.

То се, међутим, није односило на војне бродове и авијацију, па је почетком јуна 2014. украјинска војска примила 44 бродова и других половила, подсетила је руска агенција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи