Читај ми!

Џихадисти отели 500 деце у Ираку

Екстремисти Исламске државе отели су приближно 500 деце из две ирачке провинције и одвели их у своје базе у Ираку и Сирији. Званичници су забринути да ће их џихадисти користити за терористичке нападе.

Исламска држава је киднаповала најмање 400 деце из западне ирачке провинције Анбар и одвела их је у своје базе у Ираку и Сирији, навео је члан већа покрајине Анбар Мохамед Фархан, преноси Фонет.

Он је додао да је највише киднаповања било у градовима Ар Рутба, Ел Каим, Анах и Рава и да је акција терориста трајала више од недељу дана. Званичници те провинције су додали да би екстремисти лако могли децу да наоружају и да их оспособе за терористичке нападе.

Како преноси Спутњик, у ирачкој провинцији Дајла отето је око 100 деце млађе од 16 година. Они ће тој деци испрати мозак и направити од њих бомбаше-самоубице, изјавили су полицијски званичници из те провинције.

Верује се да ће деца имати одређене тренинге, а после завршене обуке биће пребачена и на друге територије под контролом Исламске државе, укључујући и Сирију.

Како је раније наведено, Исламска држава је успела да хиљаде дечака претвори у "војнике калифата" и да их искористи за борбе против државних снага.

Пре неколико месеци Исламска држава је објавила видео-снимак на којем дечак убија мушкарца оптуженог за шпијунажу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи