Читај ми!

Русија: Велике тензије и опасност од сукоба на Балкану

Русија је изразила "дубоку забринутост" због недавног пограничног инцидента у македонском селу Гошинцу, близу границе с Косовом, у коме је група од 40 наоружаних људи накратко заузела полицијску караулу.

Руско министарство спољних послова оценило је да тај инцидент показује да постоје велике тензије и опасности за избијање сукоба у том делу Балкана, преноси Бета.

"С дубоком забринутошћу примили смо извештај о нападу у ноћи од 21. априла који је извела група наоружаних људи на полицијску караулу Гошинце, на косовском делу границе између Македоније и Србије", наводи се у саопштењу руског министарства.

У саопштењу се додаје да тај инцидент на македонској граници показује да постоје "велике тензије и опасности за избијање сукоба у овом делу Балкана".

На ситуацију, према оцени руског МИП-а, утиче пре свега озбиљан недостатак безбедности и поштовања владавине права на Косову, што је последица немогућности да се у потпуности реши косовско питање.

Руско министарство је такође позвало да се већа пажња посвети све чешћим позивима за стварање "велике Албаније" у региону.

"Надамо се да ће македонске власти успоставити ред у немирној области и да ће добити потребну међународну помоћ", додаје се у саопштењу.

Министарство је даље у саопштењу још описало инцидент који се догодио током ноћи између понедељка и уторка, када је група наоружаних људи разоружала четири стражара у тој полицијској караули. Том приликом направили су и видео-снимак док су тукли једног од полицајаца и упућивали етничке и политичке претње Македонији.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи