Читај ми!

САД испоручује Израелу најновији борбени авион

Потпредседник САД Џо Бајден најавио је да би Сједињене Америчке Државе могле идуће године да Израелу испоруче нови борбени авион Ф-35, како би савезнику помогле да одржи војну границу на Блиском истоку.

Џо Бајден је, на прослави израелског Дана независности у Вашингтону, рекао да ће САД учинити да Израел буде једина земља на Блиском истоку која ће имати овај авион пете генерације", преноси Танјуг.

Бајденов говор долази у време када су односи Израела и САД мало заоштрени, јер се израелски премијер Бењамин Нетанијаху жестоко противио Обамином нуклеарном споразуму са Ираном.

Потпредседник САД напомиње да није тајна да између Обамине и Нетанијахуове владе постоје разлике, додајући да је то природно за две демократске земље.

Он је објаснио "да Сједињене Америчке Државе и Израел као фамилија понекад избезумљују једна другу, али се још увек воле и међусобно штите."

Бајден је додао да ниједан амерички председник није толико учинио за безбедност Израела као што је то учинио Обама.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи