Читај ми!

Бившем шефу ЦИА условна казна затвора

Бивши шеф америчке Централне обавештајне агенције Дејвид Петреус, чију је каријеру уништила ванбрачна афера са женом која је писала његову биографију, осуђен је на условну затворску казну у трајању од две године и новчану казну од 100.000 долара, зато што јој је давао поверљиви материјал док је радила на књизи.

Судска пресуда је уследила два месеца пошто је Петреус пристао да призна кривицу за неовлашћено узимање и задржавање поверљивог материјала, преноси Танјуг.

За то дело је предвиђена максимална казна од једне године у затвору, док је тужилаштво предлагало двогодишњу условну казну и новчану казну у износу од 40.000 долара. Сусија Дејвид Кеслер је, међутим, одредио већу новчану казну "услед тежине прекршаја", јавља АП.

Петреус се на суду, пре изрицања пресуде, извинио "због боли које је проузроковало моје понашање".

Адвокат Петреуса Џејк Сасман је изјавио да се у овом случају не ради о јавном објављивању поверљивих материјала, већ о недозвољеном присвајању материјала.

"Ово је тешко кривично дело. Њему су биле поверене најповерљивије тајне ове државе, а он је прекршио то поверење", рекао је тужилац Џејмс Мелиндрес.

Суђење је одржано у граду Шарлот, где Петреусова бивша љубавница и писац његове биографије Пола Бродвел живи са мужем и децом.

Ванбрачна афера са Бродвеловом је уништила углед Петреуса, пензионисаног генерала америчке војске, који је предводио војне снаге САД у операцијама у Ираку и Авганистану.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи