Читај ми!

Подршка пољских бајкера "Ноћним вуковима"

Пољски бајкери су усвојили резолуцију којој гарантују безбедан пролаз кроз њихову земљу руским "Ноћним вуковима" на путу ка Берлину на обележавање Дана победе, преноси пољска ТВН24.

Један од лидера бајкера, Виктор Вегрзин, позвао је локалне бајкере да подрже резолуцију како би се руским бајкерима обезбедила безбедност и гостопримство на пољској територији. Такође, позвао је на солидарност са свим бајкерима света.

Вегрзин је навео да пољски функционери путем новина и телевизије пласирају дезинформације и позивају на психичко насиље над руским бајкерима и истакао да то није у духу пољске традиције.

"Руски бајкери ће путовати безбедно кроз Пољску", навео је Вегрзин и поручио да је бојкот руских бајкера, или још горе, напад на њих, противан пољској култури и моралу.

Планирана свечана вожња руских мотоцклиста, "Ноћних вукова", од Москве до Берлина у част победе над Хитлеровом Немачком претходних дана је наишла на велико негодовање Пољака на друштвеним мрежама.

Део опозиционе деснице чак апелује на пољска министарства унутрашњих и спољних послова да им забране да пређу кроз земљу.

Омиљени мотоциклистички клуб председника Русије Владимира Путина креће на тријумфалну вожњу 25. априла из Москве.

Шеф пољске дипломатије Гжегож Схетина апеловао је на пољске медије да смире медијску хистерију око проласка руских мотоциклиста, али је оценио да је реч о политичкој провокацији.

"Да ли ће бити пуштени у Пољску? Да. Као што сам рекао, Пољска је правна држава и гранична стража и цариници одлучују да ли ће ови или они учесници ове или оне вожње бити пуштени", рекао је Схетина.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи