Читај ми!

Падобранци САД почели обуку украјинске војске

Амерички падобранци почели су са обуком украјинских снага које се боре против проруских бораца на истоку Украјине. Москва је оценила да тај чин "противречи договорима из Минска о решавању украјинске кризе".

Украјински председник Петро Порошенко поздравио америчке војнике 173. ваздухопловно-десантне бригаде САД из базе у Италији по кишом "натопљеној" церемонији у Јаворовском наставном центару Лавовске области на западу Украјине, преноси Танјуг.

"Сведоци смо и директни учесници у формирању нове украјинске војске која се као Феникс обнавља после дугог времена", рекао је Порошенко окупљеним војницима, пренела је агенција Франс прес.

Украјински званичници су навели да ће око 300 америчких војника обучавати 900 припадника Националне гарде Украјине који су распоређени на истоку земље, где су тешки сукоби настављени упркос прекиду ватре из фебруара ове године.

Представник руског министарства Александар Лукашевич изразио је озбиљну забринутост због вести о пристизању 290 војника 173. ваздухопловно-десантне бригаде САД на запад Украјине.

Портпарол руског министарства навео је да тачка 10. усаглашеног Комплекса мера после преговора у Минску подразумева повлачење свих страних формација, војне технике, као и плаћеника са територије Украјине под надзором ОЕБС-а.

"Уместо тога, код Лавова се искрцала јединица америчке ваздухопловно-десантне бригаде и намерава да се тамо базира задуго. На овај начин отворено се крше обавезе које је на себе преузео Кијев, истакао је Лукашевич.

Оценио је да се администрација америчког председника Барака Обаме, која се на речима залаже за решавање украјинске кризе, у створности доприноси рушењу договора из Минска.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи