Полицајци ухапшени због убиства младића у Кашмиру

Два полицајца ухапшена због убиства тинејџера током протеста у Кашмиру, проблематичном региону Индије.

Прелиминарном истрагом утврђено је да је један полицајац наредио другом да отвори ватру на демонстранте који су их гађали каменицама током протеста у суботу у селу Нарбал, "кршећи утврђену стандарну оперативну процедуру", преноси Бета.

Породица убијеног младића, који има око 15 година, тврди, међутим, да су га власти привеле и да су га убиле на улици.

Индијске власти се суочавају са све већим незадовољством сепаратиста, после хапшења њиховог лидера Масарата Алама у петак, на основу оптужби за предвођење антииндијских протеста у региону.

Алам је поново ухапшен само неколико седмица пошто је ослобођен из затвора после пет година, по истим оптужбама.

После два дана протеста и сукоба демонстраната и полиције, данас је у Кашмиру било углавном мирно, а полиција и војници су на улицама Сринагара претраживали возила и проверавали грађане.

Кашмир, с већинским муслиманским становништвом, подељен је између Индије и Пакистана. Од велике побуне 1989. неколико побуњеничких група траже да регион добије независност или да се припоји Пакистану.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи