Читај ми!

Турска, нападнуто седиште курдске странке

Непознати наоружани нападачи су јутрос пуцали на седиште највеће странке Курда у Турској, Народне демократске странке. У нападу нико није повређен.

Неименовани званичник ХДП-а је за АФП рекао да су нападачи јутрос око 4.05 из аутомобила у пролазу отворили ватру на седиште странке, преноси Танјуг.

Припадници обезбеђења седишта странке су узвратили ватру, али су нападачи побегли својим аутомобилом, рекао је тај званичник.

Државна телевизија ТРТ, ипак, извештава да је полиција привела двојицу осумњичених.

Посланик турског парламента из редова ХДП-а Сири Суреја Ондер је јутрошњи напад назвао провокацијом уочи парламентарних избора заказаних за 7. јул.

Напад је осудила и турска влада, а премијер Ахмет Давутоглу је изјавио да "власти чине све што је њиховој моћи да ухвати починиоце".

"Осуђујем напад на седиште ХДП. Јасно је да је, попут претходних напада, и овај усмерен против наше демократије и стабилности", написао је Давутоглу на Твитеру.

Овај инцидент би могао да повећа тензије уочи избора у јулу, на којем ће ХДП покушати да по први пут пређе праг потребан за улазак странке у парламент, од десет одсто гласова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи