Читај ми!

Кијев објавио листу руских јединица на истоку Украјине

Начелник Генералштаба украјинске војске Виктор Муженко саопштио је листу руских војних јединица које се, како каже, боре на страни проруских снага на истоку Украјине.

Виктор Муженко, у интервјуу које је објавило украјинско Министарство одбране, наводи да су јединице регуларне руске војске и даље у Украјини, преноси Танјуг.

"Ми имамо детаље о свим руским јединицама, где су распоређене, који су њихови бројеви и њихово оружје", додаје Муженко.

Навео је имена 8. и 15. Механизоване пешадијске бригаде, 331. Ваздухопловног пука и 98. Ваздухопловне дивизије из састава руске војске, преноси АФП.

Начелник Генералштаба украјинске војске рекао је да има доказе да су руски војници учествовали у три борбе на истоку Украјине у фебруару, укључујући жестоку битку за град Дебаљцево, стратешки важно железничко чвориште, који је сада под контролом проруских снага.

Иако се примирје договорено 15. фебруара у Минску између владиних и проруских снага углавном поштује, настављенио су изоловани сукоби на истоку Украјине.

Русија је у више наврата демантовала оптужбе Кијева и Запада да је слала војнике и оружје на исток Украјине, подсећа француска агенција.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи