Читај ми!

Ирак, оставка због песме о Садаму Хусеину

Портпарол ирачке владе Рафид Џабури поднео је оставку након што је на интернету емитован видео-снимак од пре 15 година на којем Џабури пева песму која велича тадашњег председника Садама Хусеина.

"Не желим више да наносим срамоту служби премијера и зато сам поднео оставку на дужност портпарола и она је прихваћена", рекао је Џабури Франс пресу, преноси Бета.

Џабури у песми описује бившег диктатора као "мач праведности против зла" с речима: "О Садаме Хусеине, твоји непријатељи падају, а ти опстајеш". На снимку је приказан бивши председник који носи мач и парадира на белом коњу.

Бивши портпарол објаснио је на Фејсбуку да је певао песму пре више од 15 година и да је морао да се повинује захтевима тадашњег живота.

"Био сам млад и без мудрости али чак ни тада нисам био члан партије Баас Садама Хусеина", рекао је Џабури који је постављен на дужност портпарола пре шест месеци.

Џабури је био дописник Би-Би-Сија из Ирака пре него што је постао портпарол.

Садам Хусеин је свргнут 2003. године после америчке инвазије Ирака. Био је 20 година на челу Ирака.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи