Читај ми!

Путин: Не играмо како други свирају

Русија је поуздан партнер, води независну политику на међународној арени, а унутрашњу у зависности од жеље народа, изјавио је руски председник Владимир Путин у интервјуу у емисији "Вести недеље".

"Ми смо поуздан партнер, јер не играмо како други свирају и не прилагођавамо се тренутној ситуацији", истакао је председник Русије и додао да његова земља остаје поуздан партнер и не прилагођава се тренутној ситуацији у свету, преноси Танјуг.

Путин је додао да "постоји много компонената које Русији омоућавају да се сматра водећом земљом", преноси РТ.

Он је истакао да је Русија спремна да сарађује са САД, без обзира на то ко ће постати председник после избора 2016. године.

"Радићемо са сваким америчким шефом државе кога амерички народ изабере", казао је Путин и додао: "Ми не сарађујемо са одређеним појединцем, већ са једном од највећих и веома утицајних земаља", рекао је он, а преноси Тас.

Путин је такође рекао да ће "залихе смртоносне помоћи Израела Украјини само погоршати ситуацију и повећати број погинулих". Он је то изјавио коментаришући најаве да би Израел могао да почне да Украјину снабдева оружјем, као одговор на одлуку Русије да укине сопствени ембарго на испоруку ракетних противваздушних система С-300 Ирану.

То је контрапродуктивно, ако је реч о опасном оружју, јер ће довести до нових сукоба и пораста броја људских жртава, рекао је руски председник.

Путин је рекао и да ће, уколико се појави питање да ли да се призна независност самопроглашених народних република Доњецк и Луганск, то питање бити разматрано у складу са ситуацијом у том тренутку.

Руски председник је закључио да не жели сада да говори о томе, јер све што каже може бити контрапродуктивно.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи